webwarenhuis-online.nl

Pauline`s kijk op online shoppen

Algemeen

De perfecte backpack voor jouw (wereld)reis

backpack

Ga jij binnenkort eindelijk die lange wereldreis maken waar je altijd al van gedroomd hebt? Of ga je een week survivallen? Wat voor type reis je ook gaat maken, een goede backpack is daarbij onmisbaar.
Waar moet je zoal op letten bij het aanschaffen van een backpack? Ik heb het vanuit mijn ervaring voor je op een rijtje gezet!

verlengstuk van jou

Je backpack dient tijdens je reis als verlengstuk van jezelf. Alles wat jij op reis nodig hebt, moet erin kunnen passen.
Om er zeker van te zijn dat je al jouw reisbenodigdheden mee kunt nemen, is het belangrijk te kijken naar welk formaat je nodig hebt. Ikzelf schafte voor mijn reis door Zuid-Oost Azië een rugzak aan met een inhoud van 65 liter. Dit is relatief klein, maar voor mijn lengte van 1.60 m had deze echt niet groter moeten zijn.
Ga je lang weg en ben je bijvoorbeeld 1.80 m, dan zou een inhoud van 85 liter een goede keuze zijn. Hier past lekker veel in, en je backpack is dan ook nog een beetje in verhouding met je lengte. En dus comfortabeler (lees: beter voor je rug!).

Backpacks van goede kwaliteit

Zeker als je voor langere tijd weg gaat, moet de kwaliteit van je backpack echt goed zijn. Je wilt tenslotte dat hij het de hele reis met jou volhoudt, maar ook je rug moet het aan kunnen!
Idealiter heeft je backpack, naast het grote compartiment, ook een aantal kleine vakjes waar je spullen in kunt doen. Het kan daarom geen kwaad om hier goed op te letten.
Als je echt zwaar bepakt en bezakt op pad gaat, is het ook belangrijk dat je hem goed om je heupen kunt vastklikken met de daarvoor bestemde heupband. Die band zorgt ervoor dat niet al het gewicht aan je schouders hangt. Na lange tijd kun je anders flinke rugklachten krijgen, en het zou natuurlijk zonde zijn als jouw trektocht daardoor wordt verpest.
Als je voornamelijk in landen gaat backpacken met een warm klimaat, kan het geen kwaad als je backpack een goed ventilatiesysteem heeft ingebouwd. Met een backpack die kletsnat is van het zweet door een oerwoud trekken is tenslotte geen pretje. Gelukkig zijn de meeste outdoormerken experts op dit gebied en houden ze hier vaak wel rekening mee.

De perfecte backpack bestel je gewoon online

Voor die lange reis heb je natuurlijk al genoeg op je to-do lijstje staan. Naar een outdoor winkel gaan en daar een hele middag kwijt zijn aan backpacks uitproberen, is dan het laatste waar je zin in hebt. Ik raad dan ook zeker aan om je backpack online te bestellen. Daar heb je ruime keuze uit verschillende topmerken, en staan alle productspecificaties overzichtelijk op een rij. Zo vind je de perfecte backpack die bij jou past. Dan kan jouw wereldreis pas echt goed beginnen!

Leave a Reply

Theme by Anders Norén