webwarenhuis-online.nl

Pauline`s kijk op online shoppen

Algemeen

De beste plannen voor de zomer

Hittegolf in Europa

Het is weer zomer wat betekent zon, strand en genieten. Natuurlijk is het ook de tijd om op vakantie te gaan. Zeker aangezien Europa momenteel geteisterd wordt door een hittegolf denken veel mensen er waarschijnlijk aan om lekker het land te verlaten. En misschien waar normaal veel mensen graag naar een warm heet land willen zijn er door de huidige hittegolf veel mensen die liever naar wat koelere landen gaan. In dit artikel bespreek ik een aantal van de leukste vakantielocaties. Ik zal zowel focussen op warme, zomerse vakantielocaties als locaties waar je de hitte juist kunt ontsnappen.

Hong Kong

Er zijn tegenwoordig steeds meer mogelijkheden om ver te reizen. Waar vroeger de vakanties naar een locatie in Europa gingen, zoals Frankrijk of Spanje, kunnen mensen nu makkelijk een vlucht boeken en naar de andere kant van de wereld vliegen. Voor diegenen die altijd al een echte Aziatische metropool hebben willen bezoeken is Hong Kong de ideale bestemming. Het is er erg heet in de zomer maar gelukkig is er overal airconditioning. De stad is een prachtige mix van westerse en Aziatische culturen. Daarnaast zijn er prachtige stranden in de omliggende eilanden waar je het gevoel hebt in een oase van rust te zijn.

IJsland

Dit is een locatie voor degenen die het wel even gehad hebben met de warmte. Daarnaast is IJsland ook een fantastische locatie als je ergens heen wilt waar het wat minder druk is. IJsland is namelijk een land met een zeer kleine inwonerspopulatie. Het leukste aan IJsland zijn de prachtige landschappen en de vriendelijke mensen. Het is een heel bijzonder en vulkanisch land waar je prachtige geisers kunt bewonderend. Absoluut een goede locatie als je een tijdje wilt ontsnappen aan de huidige hittegolf in Europa.

Zwitserland

Nog altijd een van de mooiste landen van Europa, Zwitserland is de perfecte balans tussen hitte en koelte. Als je wilt afkoelen kun je namelijk de bergen in waar het op grote hoogten een stuk koeler is. Daarnaast is wandelen in de bergen ook ontzettend gezond door de inspanning en de frisse berglucht. Je kunt zelfs gaan klimmen of bijvoorbeeld een wandeltocht over een gletsjer doen. Als je dit wilt doen moet je natuurlijk wel een gids inhuren. Mocht je toch een warmere vakantie willen dan is het zuiden van Zwitserland de beste optie. Het Italiaanse deel heeft prachtige stadjes waar je heerlijk van de zon kunt genieten.

Leave a Reply

Theme by Anders Norén