webwarenhuis-online.nl

Pauline`s kijk op online shoppen

Algemeen

Online shoppen: geweldig of verschrikkelijk?

Eens in de zo veel tijd heb je nieuwe kleding nodig. Er komen gaten in je kleding of het past gewoon niet meer, kan gebeuren. Dit overkwam mij ook laatst. Ik gooi dingen vaak weg als het echt niet meer kan, maar nu was mijn kast ineens wel heel leeg! Dus ging ik het centrum van Amsterdam in om eens wat nieuwe spullen te kopen. Toen ik op de Dam kwam verbaasde ik mij over hoe druk het was. Het leek wel alsof de hele wereld naar Amsterdam was gekomen om kleding te kopen. Na uren door de winkels struinen, mij irriteren aan de drukte en de lange wachtrijen was ik er klaar mee. De volgende keer ga ik eens online shoppen besloot ik…

Wat een heerlijke ervaring

Al voordat ik begon met online shoppen had ik hoge verwachtingen. Ik shop nooit online, maar na mijn laatste ervaring leek het me heerlijk. En dat was het ook. Het begon allemaal met het feit dat ik zelf kon kiezen wanneer ik zou gaan winkelen en niet afhankelijk was van openingstijden. Dit is in Amsterdam niet zo’n groot probleem, maar toch vond ik het heerlijk om ook ’s avonds laat als ik tijd had nog even te online shoppen. Ten tweede was het natuurlijk geweldig dat je geen last hebt van drukte. Ik zat lekker met een kop koffie op de bank te shoppen en irriteerde mij nergens aan. Tot slot is er online veel meer keuze dan in de winkel. Dit kan een probleem zijn als je niet goed kan kiezen, maar ik vond het fantastisch.

Het enige nadeel

Het enige nadeel van online shoppen was voor mij duidelijk; je kan niks passen. Dit kan lastig zijn als je bijvoorbeeld broeken wil kopen of een net kostuum. Er zijn zo veel verschillende modellen en op internet kan je moeilijk zien welke perfect past. Ook weten de medewerkers in de winkel vaak precies welke modellen zij in huis hebben en welke het beste bij je lichaamstype past. Als je dus besteld moet je haast wel heel veel verschillende modellen bestellen. Er moet bijna altijd wel een groot deel terug. Qua kosten maakt dit niet uit, want terugsturen is tegenwoordig bijna altijd gratis. Het enige is dat het slecht is voor het milieu. Zeker gezien het grote aantal mensen die pakketjes terugsturen tegenwoordig…

Al met al

Al met al was mijn online shoppen ervaring veel beter dan mijn vermoeiende winkel ervaring. Na veel zoeken (en heel veel keuze) heb ik hele mooie items gevonden op www.deherenschoenenwinkel.nl. Ik heb zowel de Floris van Bommel riemen als Floris van Bommel schoenen besteld. Hoewel schoenen altijd lastig zijn omdat je deze het liefst graag wilt passen, pasten ze perfect! Ik hoefde niks terug te sturen en heb dus mijn milieubewustheid ook nog een beetje hoog gehouden.

 

Leave a Reply

Theme by Anders Norén