webwarenhuis-online.nl

Pauline`s kijk op online shoppen

Algemeen

Paradijs tuin voor deze zomer

Menig Nederlander heeft een tuin maar heel veel Nederlanders maken er geen optimaal gebruik van. Helaas bestaan veel tuinen voornamelijk uit asfalt en beton. Maar zeker vorige zomer werd duidelijk dat op een tuin vol tegels op een plastic tuinstoel zitten, nu niet echt voor veel tuinplezier zorgt. Daarom is het belangrijk om je tuin om te bouwen in een paradijsje waar je heerlijk kunt genieten van het zomerse gevoel. En een echt goede tuin, daar kun je ook in de winter van genieten. In dit artikel bespreken we daarom een aantal tips en tricks waarmee je van je tuin een echte fijne plek kunt maken.

Groen, groen, groen

Zoals we in de introductie van dit artikel al bespraken kan een tuin die alleen maar uit tegels bestaat echt niet. Een dergelijke tuin is namelijk niet alleen ongezellig maar zorgt er ook voor dat je het heter krijgt in de zomer. Groen zorgt namelijk voor koelte. Het is zelf zo dat het heel veel aanwezig zijn van tegels zonder groen bijdraagt aan klimaatverandering. Begin dus met je tuin vullen met bloemen en planten. Veel mensen denken dat tuinieren een hobby is die ontzettend veel tijd en moeite kost. Maar dit is in principe helemaal niet waar. Alhoewel je in de aanleg van je tuin wat tijd en energie moet steken, is het onderhouden van een tuin niet per se heel veel werk. Begin dus met het aanleggen van een groene tuin.

Relaxen

Als er eenmaal wat mooi groen in de tuin is aangelegd dan is het belangrijk dat je hier ook goed van kunt genieten, en plastic tuinstoelen zijn daarvoor niet genoeg. Een goede, overdekte loungehoek is een veel beter idee. Je kunt deze gewoon kopen maar natuurlijk ook zelf gaan bouwen. Ook tuinschermen van hillhout zijn handig om zo wat privacy te creëren. Op die manier kun je relaxen zonder dat de buren vanuit hun bovenverdieping zien wat je in de tuin doet.

Tropisch paradijs

Om je tuin echt af te maken kun je er iets bijzonders in plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan een ingegraven zwembad. Dit kan een stuk goedkoper dan heel veel mensen denken. Een andere leuke optie is een hangmat. Niks geeft meer een tropisch vakantiegevoel dan in een luie hangmat liggen. Je hebt geen twee grote bomen nodig voor een hangmat. Je kunt ook een hangmat met standaard nemen. Die kun je simpelweg opzetten waar je wilt. Leuk is dat je zo’n hangmat ook kunt opzetten in de woonkamer op een regenachtige dag.

Leave a Reply

Theme by Anders Norén