webwarenhuis-online.nl

Pauline`s kijk op online shoppen

Algemeen

Wat je online moet kopen om de tuin winterklaar te maken

kettingzaag

De dagen worden steeds korter, de temperatuur daalt en we blijven het grootste gedeelte van de dag binnen. Misschien komt het niet in je op om in de tuin te gaan werken, maar ook in de winter moet er het een en ander gebeuren om er in het voorjaar weer van te kunnen genieten. Het is fijn om naar een nette tuin te kijken als je uit het raam kijkt. Ook is het belangrijk om planten te beschermen tegen vorst. Wat moet je hier voor doen?

1. Snoeien

Als je bomen in de tuin hebt staan is nu het beste moment om deze te snoeien. Wanneer er geen blaadjes aan de boom zitten zijn de takken beter te zien. Zo kun je de boom gemakkelijk de juiste vorm geven. Zorg er wel voor dat je gaat snoeien voordat het begint te vriezen, hier kunnen je bomen niet goed tegen.

To buy: Een goede snoeischaar en een kettingzaag voor dikkere takken.

2. Gras maaien

In de zomer was je er iedere week mee bezig, maar nu groeit het gras niet meer zo hard. Daarom is de herfst een goed moment om het gazon voor de laatste keer te maaien. Zorg er hierbij voor dat je het gras opvangt in een bak aan de grasmaaier, of hark het naderhand op. Het is niet goed voor de grasmat om deze af te sluiten met het gemaaide gras. Als er bladeren van de bomen op het gras vallen is het verstandig om deze regelmatig op te harken. Zo voorkom je dat het gras door lichtgebrek geel wordt.

To buy: Een goede grasmaaier en een hark.

3. Bescherm de border

Een goede bestemming voor het opgeharkte gras is de border. Niet alle vaste planten in de border verdragen de vorst even goed. Een laagje bladeren kan helpen om de planten te beschermen. Ook geeft het dieren in de tuin een plek om beschut te kunnen zitten. Eenjarige planten zijn in de herfst uitgebloeid. Deze kunnen het beste verwijderd worden voordat het begint te vriezen. De stengels kunnen namelijk gaan rotten, wat niet goed is voor de andere planten. Wil je volgend voorjaar genieten van een mooie bloeiende tuin? Plant dan nu alvast voorjaarsbollen zodat je hier over een paar maanden naar kunt kijken. Heb je planten in potten die de vorst niet verdragen? Probeer een plekje voor ze te vinden op zolder, zodat je er ook volgend jaar weer plezier van hebt.

To buy: Mooie voorjaarsbolletjes, zoals sneeuwklokjes, viooltjes en narcissen.

Leave a Reply

Theme by Anders Norén