webwarenhuis-online.nl

Pauline`s kijk op online shoppen

Algemeen

Een aangepaste trekker kopen voor je activiteiten doe je zo

Liet je trekker het afweten en wil je een nieuwe kopen? Dan heb je de keuze uit verrassend veel trekkers. Bij je keuze draait alles rond het vinden van de juiste trekker voor je activiteiten. De keuze aan trekkers is zo groot dat je er altijd wel een vindt die aan je activiteiten is aangepast. Maar waar hou je best allemaal rekening mee bij de juiste trekker kopen?

Welk budget heb je beschikbaar voor je nieuwe trekker? 

Om de juiste trekker makkelijker te vinden bepaal je best eerst het budget dat voor het kopen van je trekker beschikbaar is. Eens dat vast ligt hou je daaraan vast dat sluit al heel wat keuzemogelijkheden uit. Een trekker is een belangrijke investering, de juiste keuze maken is dus erg belangrijk. Waar gebruik je het meest je trekker voor en is dat regelmatig of slechts sporadisch? Houd daar tijdens je zoektocht zeker rekening mee. Landbouwers hebben vooral de laatste jaren steeds meer oog voor rijcomfort. Daarom de sterk groeiende belangstelling voor zogenaamde CVT-tractoren (Continuously Variable Transmissions), tractoren met RTK-technologie en zeker voor trekkers uitgerust met een  GPS. Dat betekent ook dat ze een steeds groter budget voorzien voor de aankoop van een trekker.

Vele soorten landbouwtrekkers

Een goede keuze (landbouw)trekker is in de eerste plaats aangepast aan de activiteiten die je ermee uitvoert. Afhankelijk hiervan heb je de keuze uit de volgende opties:

  • Kniktrekkers: vooral gebruikt in de bos- en wegenbouw.
  • Portaaltrekkers: variëren van het eenvoudige standaardmodel met drie wielen en zonder elektronica voor licht werk tot vierwiel aangedreven trekkers voor de zwaardere opdrachten. Zelfs een volautomatische aansturing met GPS hoort tot de mogelijkheden.
  • Smalspoortrekkers: dit zijn kleine trekkers vooral voor gebruik in de fruitteelt. Dit soort trekkers is voorzien van een genormaliseerde hefinrichting en een aftakas.
  • Systeemtrekker.
  • Transporttrekker: voor transport op lange afstand.
  • Werktuigendrager: dit betreft een koppelstuk voor zogenaamde trekkers en gereedschappen met driepuntsophanging. Is vooral handig voor het monteren van een maaidek, een freesbak, een klepelmaaier en alle andere werktuigen die met een trekker kunnen gemonteerd worden.

Kies voor een trekker met genoeg vermogen

Om die werken uit te voeren die je voorziet moet je trekker over genoeg vermogen beschikken. Met een vermogen van pakweg 20 pk doe je niet veel. Een vermogen van 35 pk is voor trekkers echt een minimum.

Trekker met een hefinrichting

Een driepuntshefinrichting heb je zeker nodig om zogeheten gedragen werktuigen te kunnen gebruiken. Handige onderdelen zoals een grondbak en een palletdrager kunnen eigenlijk niet zonder ook zo een hefinrichting. Trekkers zonder hefinrichting kunnen alleen maar gebruikt worden voor sleepwerk.

Leave a Reply

Theme by Anders Norén