webwarenhuis-online.nl

Pauline`s kijk op online shoppen

Gaming

een volwassen jongen met een passie voor gamen

gamen

Als moeder van 3 kinderen heb ik het erg druk. Vooral voor onze jongste zoon die onlangs is gediagnostiseerd met autisme. Momenteel zitten wij nog in verschillende medische trajecten om te kijken welke vorm van autisme hij heeft. Vanaf zijn 4e jaar heeft hij ook de diagnose ADHD gekregen. Helaas gaat dit vaak gepaard met autisme maar kan dit pas later echt duidelijk geuit worden. Mijn zoon is inmiddels 16 jaar.

 

 

Gamen blijft zijn hobby

Onlangs dat hij voor iemand met autisme bijzonder goed contact kan leggen met zijn leeftijdsgenoten, vind hij het ook erg prettig om te gamen op zijn kamer. Hierbij staat hij via een microfoontje wel in contact met andere die hetzelfde spel spelen. Zo strijden ze een soort tegen elkaar. Ik hoor mijn zoon regelmatig lachen vanuit zijn kamer, dat doet mij altijd erg goed. Dankbaarheid is voor hem heel erg moeilijk te uiten, dit merken wij wel met verjaardagscadeautjes en andere dingen tussendoor. Het is dan ook erg lastig om een verjaardagscadeau voor hem te verzinnen. Mijn dochter van inmiddels 23 kwam met het idee om met zijn alle een gamingstoel voor onze zoon te kopen. Hij zit nu in een goedkope bureaustoel en we wilde wat hips voor hem kopen. Een gamingstoel is eigenlijk een beetje een bureaustoel maar vaak met felle kleurtjes en het model is ook wat stoerder gemaakt.

 

 

Sweet 16

Bijna een maand geleden werd mijn jongste zoon 16 jaar oud. Al jaren was zijn wens om niet zijn verjaardag te vieren met familie want dan staat hij teveel in het middelpunt. Hier geven wij dan ook gehoor aan en nodigen geen familie uit. De familie respecteert uiteraard zijn keuze. Wel kwam het gezin bijeen om zijn gamingstoel te overhandigen. Een avond voor zijn verjaardag hadden mijn man en oudste dochter de stoel alvast in elkaar gezet en geprobeerd in te pakken met cadeaupapier. Je zag gelijk dat het een stoel was maar het ging meer om het idee dat hij iets kon uitpakken.
Bij het overhandigen van de stoel kreeg mijn zoon een glimlach op zijn gezicht en gaf mij na 3 jaar uit zichzelf een hele dikke knuffel. Niet alleen ik kreeg een dikke knuffel maar iedereen. Samen met mijn man bracht mijn zoon zijn nieuwe gamingstoel naar zijn slaapkamer. De rest van de dag hebben wij onze zoon niet meer gezien. Wel hoorde ik hem zeggen tegen de andere mensen in het spel dat hij een super vette nieuwe stoel heeft gekregen voor zijn verjaardag en hij geen beter cadeau kon wensen. Een geweldig gevoel.

Leave a Reply

Theme by Anders Norén